Trondheim Tangoklubb

paint the music with your feet

Practicaregler for Trondheim tangoklubb

Dette er noen enkle kjøreregler for gjennomføring av practica i Trondheim tangoklubb. Husk at andre steder og klubber/arrangører kan ha andre kjøreregler, så bruk litt tid på å sette deg inn i lokale forhold.

  • En practica er en øvingskveld for tango. Man trenger ingen partner for å delta på en practica, men ofte ser man par møte opp for å øve sammen. Det er ingen regler for hvordan man kan øve på tango. Om man ønsker å øve for seg selv eller sammen med en partner er helt opp til den enkelte. Det er heller ingen regler for hvor lenge man øver med en og samme partner eller hva som er «minstetiden» for å øve med en partner.
  • Noen ganger har vi «guidet practica». Da har noen tatt på seg ansvaret for å lære bort noe en liten halvtime på starten av practicaen. Vi prøver å annonsere dette på forhånd slik at de som ikke ønsker slik opplæring kan møte opp litt senere.
  • Etter kurshelger prøver vi som regel å vise video på storskjerm slik at både de som ha vært på kurs og andre har mulighet til å repetere og lære seg nye ting.
  • Bruk gjerne practicaen til å øve på cabeceo og mirada for å be opp en partner til øving/dans.
  • Ofte spiller man tandas på practica, men det er ingen regler som sier at man må danse en hel tanda eller at man ikke kan danse flere tandaer med den samme partneren. Det kan også spillers musikk fortløpende, uten pauser (cortinas). Og det kan forekomme både gammel og ny musikk om hverandre. Noen ganger spilles det mange valser eller milongas på rad for å kunne øve på dette. Ofte pleier man som DJ å teste ut forskjellige sanger på de som er på practica for å forberede en milonga.
  • Man kan godt stå midt på golvet og prøve ut ting, men det er greit å være hensynsfull og slippe forbi dansere som ønsker dette. Vi prøver uansett å holde fartsretningen (mot klokka) og unngår å danse på kryss og tvers. Vær forsiktig når det øves på boleos og ganchos slik at andre dansere ikke blir skadet.
  • En practica er ikke det samme som en milonga, men av og til kan det nesten oppleves slik: Man har tandas, dempet belysning, cabeceo/mirada og man holder flyten i rondaene (danseretningen). Men det ER altså ikke det samme, og man kan når som helst f eks stoppe opp og diskutere med partneren sin eller be om hjelp fra andre.
  • Om man ønsker det så kan man spørre andre tangodansere om hjelp og råd. På practica gir vi tilbakemeldinger til de som ønsker det, og man får tilbakemeldinger om man ønsker det. Dette i motsetning til en milonga hvor dette er strengt forbudt! Grunnen er at en milonga er en sosial happening hvor man skal kunne kose seg med den tangoen man kan uten å tenke på hva som er riktig eller gal teknikk.
  • Vær alltid varsom om du skal gi tilbakemeldinger, da vi alle har forskjellige terskler for å motta kritikk. Vær så konstruktiv som mulig. Og husk at tilbakemeldinger stort sett alltid er godt ment :-).