Trondheim Tangoklubb

paint the music with your feet

På grunn av litt dårlig påmelding så langt har vi besluttet å avlyse årets Close to Hell. Vi har en teori om at årets nybegynnere ikke har oppdaget dette eventet ennå, så vi utsetter det til neste høst. Forhåpentligvis klare vi å skape litt mer blest fram til da :-).


Bakgrunn

Close to Hell 2020 og 2021 ble dessverre avlyst pga Covid-19, men nå satser vi på at det blir i 2022!

Trondheim tangoklubb og Stjørdal tangoklubb ønsker deg velkommen til “Close to Hell”! Dette er det første arrangementet i sitt slag i Norge, ja kanskje i verden for øvrig. Det har aldri før blitt arrangert en tangofestival hvor de mest erfarne er ekskludert fra å delta. Vi gjør dette for å kunne gi deg som er nybegynner et trygt sted å starte din karriere som “tango traveller”. Ved å tilby mange kurs på nybegynnernivå har du nå muligheten til å forbedre dine tangokunnskaper. I tillegg vil det være to kveldsmilongaer hvor du kan være trygg på å møte dansere som er på ditt eget nivå. Og så vil vi ha et tangoshow på lørdag hvor vi viser frem ett av Norges aller beste par som en ekstra inspirasjon for deg.

“Close to Hell”

Trondheim tangoklubb og Stjørdal tangoklubb har etablert “Tango in Hell” som et fast årlig arrangement, og vi ønsker å bygge opp rundt dette merkevarenavnet – av opplagte grunner. Hell er et lite tettsted utenfor Trondheim og er et navn som lett fester seg blant folk – ikke minst blant utlendinger. Så når vi arrangerer “Tango in Hell” på Hell, så er “Close to Hell” lagt til Trondheim, så nært Hell som man kan komme :-).

En tangofestival for en nybegynner kan kanskje oppleves som et lite helvete. Man aner ikke hva man går til, man kjenner ingen, man tenker at ”alle andre danser så mye bedre enn meg” og man gruer seg gjerne lang tid i forveien til hva man vil møte. Vår målsetning er å redusere stresset ved å dra på en festival og ufarliggjøre dette for nybegynnerne. Vi håper på å skape en positiv førstegangsopplevelse som kan medføre at det blir enklere å dra på andre tangoarrangementer. Man møter likesinnede og kan knytte kontakter på tvers av deltakerklubbene. For mange er nettverket man etablerer noe av det viktigste med tangoen.

Målgruppe

 • Vi ønsker oss dansere som ikke har vært på så mange tangofestivaler før, eller kanskje aldri.
 • 0,5-3 år som danser, evt at man ikke har danset mye (kanskje bare en gang i uka eller sjeldnere).
 • Som minstekrav bør man ha gjennomført et nybegynnerkurs i tango.
 • Dansere fra alle klubber i Norge og Sverige.
 • Maksimum 100 dansere.

Datoer

 • 4-6 november 2022.

Instruktører

Vi har fått med oss instruktørpar fra forskjellige steder i Norge og Sverige. Dette er instruktører som har svært gode pedagogiske evner, de er unormalt hyggelige mennesker og vi vet fra erfaring at folk trives på deres kurs.

 • Irem & Gøran Eliassen – Dansere og instruktører fra Bergen. Kjører kurs på alle nivå og deltar som de eneste norske representanter i VM i tango i Buenos Aires hvor de blant annet har vært i semifinalen etter å ha vunnet kvalifiseringen i Europa.
 • Ina Eriksen & Ole Nylund – Dansere og instruktører fra Oslo. Ina startet Oslo Tango i 2009. Her søker man å øke nivå, vise forskjellige utrykk, og inspirere. De siste 10 år har de invitert og produsert mer enn 50 eventer med verdens beste tangodansere. Ole er høy og mørk, den fødte danser med en unik rytmesans. Han er en veldig musikalsk, sprudlende og følsom danser. Han har de siste årene reist rundt på festivaler og maraton mange steder i Europa og praktisert sin kunst. 
 • Kristina Seling & Matz Norrman – Dansere og instruktører fra Østersund. Nok et fantastisk hyggelig par med mange års tangoerfaring. Reiser mye rundt på diverse festivaler og sprer godt humør til alle.
 • Torill Ellingsen & Terje Tangen – Dansere og instruktører fra Stjørdal. Kjent for å sine gode pedagogiske evner og sitt gode humør. Har alltid noen godbiter og variasjoner på lur. Er en utømmelig kilde for triks i milonga – bare spør!

Kurs

Vi har satt sammen en kurspakke bestående av hele 30 kurs med forskjellig tema og innhold. Dvs at vi f eks har satt opp to Ocho-kurs, men innholdet i disse er forskjellig og ledes av forskjellige instruktører. Vi har satt av et par tomrom hvor spesielt populære temaer vil bli undervist om noen av kursene skulle bli fulltegnet. Eventuelt setter vi opp noen andre temaer her av typen “Instruktørenes favoritter”. Alle kursene er på nybegynnernivå.

Milonga

Vi gjennomfører kveldsmilonga fredag og lørdag. Det blir oppvisning/show på lørdag med Irem & Gøran. Se video. I tillegg blir det dagmilonga lørdag og søndag parallelt med kursene.

Overnatting, mat og drikke

Vi har fått en god pakkepris fra Scandic Hotell Lerkendal som omfatter overnatting fredag til søndag med alle måltider og mellommåltider inkludert. Her er det mulighet for enkeltrom, dobbeltrom, tremannsrom og familierom om man ønsker å redusere overnattingskostnadene eller å ta med resten av familien (2 voksne + 2 barn). Det er selvsagt også mulig å bo på andre hoteller, AirBnB eller finne overnatting privat.

I helpensjon er overnatting og frokost inkludert. I tillegg til:

 • Morning Break – pausebuffet på formiddagen
 • Lunsj og dessert – Lunsjen inkluderer kaffe, te og Scandic water
 • Afternoon Taste Break – pausebuffet på ettermiddagen
 • Dagens 3-retters meny

I dagpakken er følgende inkludert:

 • Kaffe, te og Scandic water
 • Morning Break – pausebuffet på formiddagen
 • Lunsj og dessert – Lunsjen inkluderer kaffe, te og Scandic water –
 • Afternoon Taste Break – pausebuffet på ettermiddagen
Restaurantbord dekket til middag, Scandic Lerkendal
Interiør med dobbeltseng i Standardrom, Scandic Lerkendal

Priser (alle i NOK)

Enkeltrom pr døgn (helpensjon) NOK 1 690
Dobbeltrom pr rom pr døgn (helpensjon) NOK 2 590
Trippelrom (3 pers) pr rom pr døgn (helpensjon) NOK 3 590
Familierom (4 pers) pr rom pr døgn(helpensjon) NOK 4 650
Dagpakke pr dag NOK 600
Kun middag pr dag NOK 445
Kurs NOK 275 pr kurs
Milonga NOK 150 fredag og 200 lørdag
T-skjorte NOK 275 pr stk

Kursoversikt

Det vil bli kjørt kurs i 2 parallelle saler. 

T-skjorter

Ikke gå glipp av denne t-skjorta.