Trondheim Tangoklubb

paint the music with your feet

Helgekurs 8 – 9 november

Posted 28.10.2014 by Hjard Jensen in Kurs

Helgen 8 – 9 november holder Ingrid Apalset og Morten Carlson kurs. De har valgt ut tema som de mener er relevante for mange i tangomiljøet i Trondheim. Alle som har gått påbyggingskurs i løpet av de siste to årene anbefales å melde seg på. Andre er selvsagt også velkomne.

Lørdag klokken 12.00 – 13.30: L1 – The world of Floorcraft

Hvordan navigere på et trangt dansegulv? Hva er mine muligheter? Hvordan oppfører jeg meg i forhold til de andre som danser?

Dette kurset setter fokus på dansing på tett dansegulv. Vi vil ta for oss essensielle regler/normer som er viktige å vite om når det er tett på gulvet. Men ikke minst vil vi gi dere noen verktøy for å få til en god danseopplevelse der det ikke er 5m fri fart i alle retninger og muligheter for store bevegelser.
Vi kommer til å fokusere på rytme, utnyttelse av musikken, kontakt i paret (selv når det «står stille») og små bevegelser for menn og kvinner.

  • Anbefalte forkunnskaper: Gått påbyggingskurs eller tilsvarende erfaring.

Lørdag klokken 14.00 – 15.30: L2 – Milonga survival kit

Har du angst for at den neste tandaen skal være en milonga? Løper du av dansegulvet så snart du hører de raske rytmene? Tenker du at dette går alt for fort og at du ikke vil være i stand til å danse dette?

Som med et survival kit vil vi gi deg akkurat nok verktøy til å berge deg. Men vi håper også å kunne presentere noen øvelser som kan gjøre deg mer fortrolig og øke danseferdighetene dine innen milonga. Dette kurset fokuserer på det grunnleggende i milonga og er ment som et introduksjonskurs for denne herlige dansen. Vi anbefaler derfor alle som har gått påbyggingskurs eller danset tilsvarende, men som ikke har erfaring med milongå å delta. De som har litt erfaring, men ikke føler seg fortrolige med sine kunnskaper er selvfølgelig også velkomne til å delta.

  • Forkunnskaper: Gått påbyggingskurs eller tilsvarende erfaring. Erfaring med tett abrazo kan være en fordel.

Søndag klokken 12.30 – 14.00: S1 – Return to the Floorcraft

Jeg forstår det grunnleggende med å danse på et tett gulv. Hva nå?

Dette kurset bygger videre på ideene fra det første floorcraft kruset med muligheter på tett dansegulv. Vi vil i dette kruset se mer på litt mer avanserte muligheter på det tette gulvet og hvordan man kan kombinere disse sammen til en fin, men plassbesparende sekvens.
For damene vil vi også se på muligheter for å bruke små pyntebevegelser som et krydder i dansen.

  • Anbefalte forkunnskaper: Gått påbyggingskurs eller tilsvarende erfaring. Erfaring med tett abrazo. Lede/følge halv-giro.

Ingen grunn til å nøle. Meld deg på her!

PS: For størst utbytte, vil det være et krav om at man melder seg opp som et par til kursene. Fullt mulig å melde seg på en venteliste.

Ved spørsmål, kontakt oss gjerne på Facebook eller på e-postmelding styret@trondheimtango.no