Trondheim Tangoklubb

paint the music with your feet

Åpningsmilonga med konsert

Posted 08.10.2020 by Hjard Jensen in

Vi starter høstens milongasesong med konsert. Vi har Covid-begrensninger, men også en flott tangokonsert av Åsbjørg og Rannveig Ryeng og Martín Casal. Vi har dessverre bare lov til å ha maks 20 personer på arrangementet. Det blir dans til live musikk og til musikk presentert av DJ El Campesino 😊. Konserten koster 300 for medlemmer og 350 for ikke-medlemmer (Vippses til Trondheim tangoklubb).

 

Litt mer om konserten:
Trioen er et resultat av et arbeid som omhandler den argentinske fløytisten Domingo Rulio. Rulio som opprinnelig var en klassisk fløytist kastet seg inn i tango-stilen hvor han spilte med noen av de fremste tangomusikerne i sin tid. Hans forhold til tangoen og hans tolkninger finnes på opptak som han gjorde med sin kvartett ”Pa´que bailen los muchachos” (Fløyte, elektrisk gitar, klassisk gitar og bandoneón). Gitarist Martín Casal fra Buenos Aires, Argentina og bandoneonist Åsbjørg Ryeng fra Trondheim har adaptert hans arbeid og hans repertoar for trio (gitar, bandoneón og fiolin) og jobbet hardt med å beholde essensen og dynamikken som kvartetten gjorde så virtuost så vel som dansbart i sin tid. Med på fiolin er Rannveig Ryeng.

 

Repertoaret er svært dynamisk, kraftfullt og lett å danse til. Det er tangoer, milongaer og valser, noen komponert av kvartettens medlemmer og andre er klassikere fra tangoens gullalder.